汉堡王 (Burger King)

Utmattande att vara hos skräddarn. Vi har ju som sagt lite söndagstraditioner, den ena är att åka till skräddaren och hämta upp samt beställa mer. Den andra traditionen är Söndags-BK (Burger King för den som inte fatta). Hos skräddarn idag hämtade jag upp en blazer åt min bror, den blev jättebra, men var Patrik som fick prova den.... han är lite mer samma storlek som min bror liksom.

Påväg från skräddarn till BK så lyckas såklart taxichaffisen köra fel.... i rusningstrafik. Lång tid i taxi och värme betyder en sak: Markus somnar. Blev en liten nätt tupplur innan vi vipps var framme på Wujiaochang och vår Söndags-BK närma sig. Var gott!


Philips blazer och lilla trötta jag i taxin....



Nu blir det MSN för hela slanten tills sömnen kallar....

Pusshejs!
M

Me, myself and I

Ikväll är det verkligen jag som gäller. Istället för att gå ut och parta med dom andra stannar jag hemma med allt vad onyttigt heter, eller i alla fall en del av allt onyttigt som finns. Tänkte fullkomligt vräka i mig, sådär så man nästan spyr ni vet. Men tänkte hålla mig precis på gränsen, vill ju inte tappa vikt, mitt mål är att gå upp min förlorade "sjuk-vikt"... Bara att börja äta!



Ikväll är det jag och mitt Gossip Girl som gäller...



Imorgon: Söndags-skräddare och Söndags-BK

Pusshejs!

M

Varning för naket innehåll

Åka in till alla centralaste stan för att sola är väl jättelogiskt?! Det förstår väl alla att i Kina är saker inte som dom är hemma. Stranden ligger inte nödvändigtvis vid havet och man måste inte bromsa, man har ju en  tuta. Så fungerar det.

Oavsett så begav vi oss in till en konstgjord strand mitt inne i stan, kostar 120 spänn att ta sig in, vilket med kinesiska mått är dyrt. Jättebra tycker vi för då slipper vi alla kineser som ska knö med oss. Var faktiskt väldigt skönt att bara ligga där på solstolen merparte av dan. Till och med jag tog faktiskt ett dopp, frivilligt!






Okej, jag ser klen ut! Men vi ligger rätt lika med skägget tycker jag...



Nu ska jag slappa en liten stund, sen hem till dom andra...

Pusshejs!
M

Första bilden

Då var det dags! The game is on. Nu ska det sparas skägg, får inte rakas förrän efter tentan om två veckor typ. Får se om jag står ut. Men här är i alla fall första bilden på mitt nuvarand skäggiga jag. Detta är efter mindre än en vecka, tänk er efter tre veckor utan rakning... Slutspelsskägg!


Ligger i soffan och leker.... bara så ni vet...



Nu ska här kollas på serier minsan!

Pusshejs!
M

Ho Ho Tomten här

Robin och Pelle är ute och festar. Själv är man duktig och stannar hemma. Kanske borde göra nått vettigare än att bara ligga här och lyssna på musik. Men tycker faktiskt att det är rätt skönt... och nu börjar ju alla roliga prickar där hemma logga in... wiiieee....

Lovar förövrigt att jag ska bli bra på att fota nu igen. Jag, Patrik och Rouz (tror att han också är med på det) ska inte raka oss förrän efter tentan och den är den 11 juni.... hmm... jag kommer i alla fall se ut som Tomten. Det vill säga om jag står ut. Bara efter några dagars sjukdom är det typ en halv centimeter haha. Ska se till att fota framstegen på oss alla!


Tyckte lite musik behövdes, KT Tunstall - Suddenly I see



Ska strax pallra mig mot sängen... kanske... om jag orkar...

Pusshejs!
M

Skäggigt troll

Oops! Jag skulle ju bara gå en promenad. Så blev det tydligen inte. Hamnade på karaoke med ett gäng från klassen och vår lärare istället. Men han är ju sjuk tänker ni nu, men tji fick ni för nu är Markus up n' running igen. Eller nästan i alla fall. Det enda som retar mig just nu är att hela min mun är full av nått som heter Afte. Det gör ont.

Oavsett Afte och annan skit så slutade det med att jag sjöng ändå. Hela munnen gjorde ont men sak samma! Kommer ändå göra ont i "4-10 dagar" så lika bra att jag vänjer mig. Suck.


Myzeriks med skäggiga o schletna jag i mitten....


Lärarens svenskakunskaper är: "Olle din jävla gris"... kanske borde lära henne mer?

Pusshejs!

M

Min första X-ray

Blev ett till besök på sjukan. Var ju just roligt. Men denna gången var i alla fall själva sjukhuset mycket fräschare... och så hade dom massa personal som peka runt mig och hjälpte mig. Tyvärr så var det bara receptionisten som kunde bra engelska... min läkare kunde typ behjälplig engelska. 

Man kan summera det med att kommunikationen inte var den bästa kanske. Blev skickad på X-ray för att jag skulle kolla så att jag inte hade "-insert godtycklig sjukdom-", var bäst att göra som läkarn sa i alla fall. Hade tydligen inte "-insert godtycklig sjukdom-" var ju bra det! Fått en massa preparat och grejs som jag sa ta nu. Får se hur det går. By the way: jag har inte svininfluensan....
 

Mitt livs första X-ray, så cool är jag... observera breda axlar!



Det var ett fint sjukhus i alla fall, alltid nått!

Pusshejs!
M

En äkta skönhetsmiss

Men guh va kul då! Har alltid sagt att ligga på soffan är hett.... värsta trendigt... OR NOT! Tråkigt så man  tror ögonen ska trilla ur efter att man lärt sig allas facebooks utantill... det ni jag har läst dom minsan. Snygg blir jag också. Fyra kilo lättare.Tror snart jag kan ansöka till nån skönhetstävling.

Vad är då hemligheten bakom den här grymma dieten? Jo, det ska jag berätta minsan... lev på bröd och vatten... behåll inte mer än nödvändigt för att orka rulla ur sängen. Skaffa gärna lite feber samtidigt... det är hett! Nu är frågan om man ska äta brödskiva nummer ett eller två, vilken ser mest fab ut?


Ett väldigt svårt val, verkligen!




Ska välja min brödskiva och sova ett tag till....

Pusshejs!
M

Överlever knappt

Jag lever, men banne mig inte så mycket mer! Varit i horisontellt läge i två dar nu... om det inte blir bättre till imorn får det bli ett besök på sjukan! Idag har jag i alla fall orkat starta datorn tidigare än klockan halv nio på kvällen så det är väl ett gott tecken....

Ägnar mig nu åt att lyssna på lite Tina Turner... hennes röst funkar oavsett hur ont i huvudet jag har, oavsett hur mycket feber jag har.... helt enkelt när som helst!


Eros Ramazotti och Tina Turner - Cose Della Vita



Dags att kolla på konsert!

Pusshejs!
M

Spela inte poker med kineser

Vi bjöd in läraren till vår pokerkväll igår... det var roligt minsan, hon påstod att hon aldrig spelat poker innan.  Så Olle började med att ge henne en lektion i hur man spelar Texas Hold'em. Det borde han nog inte gjort, visade sig att lilla Liu Jia tydligen var väldigt smart för tog inte lång tid innan hon ledde.... det var inte med lite heller. Total utklassning kan man till och med kalla det!

Jag fick dock gå hem rätt tidigt sen, kände hur huvudet började dunka och feber komma. Så vaknade imorse med 38,3 vilket för mig är jättemycket eftersom min normala temp ligger på typ 36... varit liggandes HELA dan. Det verkar dock inte hjälpt så mycket, har ytterligare lite högre temp nu....  Missade därför en tur till en stor konstgjord strand som dom andra åkte till idag... Tyck synd om mig!


Lektion i Texas Hold'em


Kolla lärarens hög och jämför med resten.....


Kan inte säga att jag mår speciellt prima just nu...



Nu ska jag nog sova en liten sväng till...

Pusshejs!
M

Ett magiskt nummer

Idag har man röstat minsan... var sista dagen för oss idag om vi ville rösta. Kollade på nätet innan vart det skulle ligga men konstaterade att jag inte hade en aning om hur man skulle säga det på kineiska.... Som tur är finns nått här som kallas för Magic number... man ringer till en gratis telefoncentral där dom kan bra engelska, sen hjälper dom dig med typ vad som helst. I mitt fall blev det att lämna telefonen till taxichaffisen....

Bidde lite shopping också, på ett nytt ställe den här gången. Var betydlig mycket mindre gaperier och folk, men samtidigt mycket svårare att pruta, man fick hålla på mycket längre och skälla mycket mer!



Ingen hemlis vad jag rösta på.... Fru Bildt fick min röst...




Nu ska jag dra på mig kostymen... vi ska visst ha pokerkväll..

Pusshejs!
M

Den enda som pluggar är lärarinnan

Snacka om en kväll... våran lärare på besök. Skulle ha Gossip Girl-kväll, men om man säger så, övriga killar i den här lägenheten just nu ville inte riktigt kolla på det. Undra egentligen varför.... konstiga människor! Det blev istället Hot Shots... ettan... det är grejer det....

Alla är väldigt insatta och trots att vi har lilla lärarinnan på besök så är det ingen som pluggar förrutom just läraren, hon  snodde min dator för en stund. Skriver visst på något examensarbete eller nått, var i alla fall en sjukt massa tecken jag inte kunde när jag försökte läsa lite över axeln...



Observera hur vi satte dom fyra (!) största i fotöljerna....


Nu är det avslutning på filmen, det vill jag inte missa!

Pusshejs!

M

Den lilla tjocka

OJ! Tänk så liten och dum man har varit, här var man visst nio år enligt mammas fina anteckning... den lilla tjocka på sidan är min bror, han var sex år på den tiden sörrni. Men snacka om skillnad.... på den tiden hade man ju riktigt långa ben... om mina proportioner varit samma idag så kanske jag hade varit normallängd...

Av klädsel och ballonger att dömma så är vi nog på någon form av kalas, kanske ett födelesedagskalas?! Vad vet jag, mamma har nog bättre koll... Posen kan ju diskuteras men var ju bättre än min brors i alla fall! Hade jag inte grym stil på skorna redan då? Vill typ ha dom där nu, fast kanske får gå upp några storlekar... tror jag.


Markus och Philip Carlson vid nåns dörr 1996...



Tack mamma för bilden. Nu ska jag sova tänkte jag!

Pusshejs!
M

Rasar över nivån

"Vad kallar man dom smarta människorna i Kina?
       - Utlänningar!"


Är som vanligt skämtafton i vår lägenhet, även kallad femman av logiska skäl. Det går vansinnigt dåligt måste jag säga, ovanstående skämt måste vara nått av dom bästa som kommit upp hittils, är ju väldigt nära sant dessutom! Jag som är en av dom få som inte måste göra något skämt idag sitter och försöker rösta igenom filmkväll....går lite si och så asså....

Skulle röstat idag men vi fastna visst på gräset.... va lite sol ute liksom. Får bli på torsdag istället.... är visst sista dan man kan göra här. Sjukt omständigt att vara duktig svensk!


Ett stycke egopic från skolans lilla trappa...



Dags att fortsätta tjata om filmer, hörs senare!

Pusshejs!
M

Kallar mig socker

Efter lektionen idag åkte vi på ett studiebesök hos SKF, var riktigt najsigt att lyssna lite på hur dom jobbar i Kina och hur det har funkat för dom. Fick även en liten genomgång om Kina som affärs- och utvecklingsland. En kul detalj var att vi fick frågan "Vet ni vilken som är världens största stad?", ingen hade egentligen någon aning, men man sa typ Shanghai liksom..... Det visa sig att världens största stad tydligen är Chongqing med sina 42 miljoner invånare........det ironiska är då att Pelle är född i Chongqing och var där typ för ett par veckor sen..... hon hade inte en aning! Haha!

Väl hemma har jag varit duktig och tvättat  två maskiner, samtidigt som jag legat i soffan och lyssnat på musik, lite välbehövlig vila med andra ord. En av de mer frekvent spelade låtarna på min dator är nu denna:


Pink - Glitter in the air... sååå bra!!!



Hörs mer imorgon... vi ska visst visa lägenhetern på morgonen...

Pusshejs!
M

Rolls-Royce och Slummen

Shanghai måste vara en av de städer med allra flest kontraster... bara några få meter ifrån varandra kan man hitta både Rolls-Royce-affären och slumområden. Vi började våran lilla rundvandring igår med att käka glass på Coldstone i Xin Tian Di, ett av de klart lyxigare områdena i stan.... fortsatte vidare några hundra meter till ett totalt förfallet område, men där det faktiskt bodde folk (!). Gatan bredvid kunde man hitta massa "antikviteter"... det vill säga kopior på antikviteter...



Rätt mycket kontraster verkligen... observera Pelles skor....



Nu ska jag i lugnan ro lyssna på lite musik medans jag är självhemma.

Pusshejs!
M

Öppenbar......

Tröttheten är fullständigt total idag... fest med öppenbar och sedan kolla på Eurovision till halv sju på morgonen är inte någon bra idé om man vill vara pigg dan efter. Kan meddela att det inte heller hjälper att man åker till skräddaren för att sy upp mer kläder heller..... Idag hämtade jag ut en najs, typ formell vit skjorta med franska manchetter och så. Beställde även en kavaj och ett par mer vardagliga kostymbyxor... kan nog bli lite najs.

Vandrade runt en massa i stan också, Michelle visade runt oss bland lite roliga områden som vi verkligen inte besökt innan. Har tagit en del bilder men inte en chans att jag orkar tanka in i datorn just nu... får bli imorn eller kanske senare om jag får något ryck. Får hålla tillgodo med en lite halv-crazy bild från Bar Rouge i förrgår.....


Crazy eyes!



Nu vill jag ha cola! Hörs senare kanske!

Pusshejs!

M

Pungsparkar utlovade

Dags att parta igen... öppenbar idag minsan, bara ett inträde på 100 spänn och det kan man ju överleva! Därefter ska det bli Eurovision-efterfest... Pelle har lovat pungsparkar till dom som inte kommer på vår Eurovisionkväll.... vi kommer förövrigt att finnass på Skype ikväll. Vi vill inte missa yran hemma så blir cam på inatt!


Olle  is doing the Jesus-pose at Bar Rouge....


Nu ska det käkas på Princess och festas på De La Coast!

Pusshejs!
M


Pressat schema

Imorn är det dags! Final i Eurovision Song Contest 2009, från Sverige har vi vår kära Malena Ernman. Dock så har storfavoriten blivit Alexander Rybak - Fairytale... lite lätt överskattad enligt mig... Inget kommer slå Ruslanas energi från 94. Försök att INTE dansa när du hör Wild Dances... den må vara lite lätt töntig. Men So what?? I'm still a  rockstar....


Ruslana - Wild Dances, Eurovision Song Contest 2004...


Dags att sova, pressat schema imorn:
kl 10.00 - Frukost på caféet
kl 11.00 - Bege sig till en konstgjord strand inne i stan
kl 18.00 - äta middag (ca)
kl 20.00 - Förfesta
kl 22.00 - The La Coast vid The Bund
kl 03.00 - Efterfest hos oss med hemkörd McDonald's och Eurovision

Tycker det låter som en väldigt bra dag faktiskt, men det återstår att se...


Pusshejs!
M

En hård värld

Ett nytt besök hos skräddaren igår... Pelle hämtade ut sin lite lätt Gossip Girl inspirerade klänning. Som synes har hennes träning börjat göra nytta.... en lite mer fitness Pelle än vad vi är vana vid att se är det som nu posar framför kameran. Men frågan är om det inte har gått lite väl långt, kolla in bilden längst ner så kan ni se hur anorektisk hon lyckats bli under sin stenhårda träning...

Ska börja leta lite presenter idag faktiskt... jag och Pelle har skaffat oss en levande provdocka... tänker inte avslöja mer än så.....



Pelles Blair-inspirerade klänning och hennes nya jag...




Dags att ta på sig kläder kanske, kan inte gå naken på stan...

Pusshejs!
M

Nu flyr jag landet

Då har man äntligen skickat in sin ansökan inför en eventuell utlandstermin i Peking nästa  vår. Man kan ju säga att besöket här har gett lite mersmak, trots en massa jäkla kineser som går i slowmotion, tutar som galningar, tar kort på dig och är allmänt ivägen.

Det enda jobbiga med att söka nu när jag är i Kina är att jag självklart har mitt CV på den andra datorn hemma i Sverige, hade ett som var färdigöversatt på engelska... men det löste sig... Anna skickade mitt svenska CV till mig så fick jag bara översätta det.... tur att man varit generös med att skicka runt det till allt och alla....


Början på mitt nya finfina CV... Curriculum Vitae...


Hoppas bara jag får platsen nu, vore sjukt kul!

Pusshejs!
M

Första flaskan vitt

Nio-rättersmiddag på en takterass speciellt bokad för oss, den första flaskan vitt vin här i Kina. Vadan den här plötsliga lyx kan tänkas... jo det var ju så att Emma som är en av Eriks bekanta från Sverige och som vi umgåtts med en hel del här nere, fyllde år. Detta såg hennes rumskompis Michelle till att det skulle firas genom att boka den här restaurangen i franska destriktet.

Var otroligt mysigt och trevligt med mycket god mat och många roliga historier. Undra hur mycket en liten kines, eller snarare amerikan/kines kan äta egentligen utan att typ rulla fram?! Är självklart Michelle jag pratar om, den enda jag träffat som kan få i sig tre(!) chipspåsar på en kvart för att sedan en liten stund senare klämma i sig en hel pizza samtidigt som hon dansar.... och tjejen är SMAL!?!? Hänger inte riktigt ihop.


Pelle har hittat vad hon önskar sig när hon flyttar till Peking....



Insidan som dukades upp till buffé, åt gjorde man på terassen...



Undra vad man ska göra nu, plugga kanske?

Pusshejs!

M

JAAAA!

Äntligen!!! Var lite orolig att Europa skulle vara korkade nog att inte skicka vidare Malena.... men tack.... så ska det vara!!!


Nu ska Markus sova i ett par timmar innan skolan!

Pusshejs!
M

Det är nu eller aldrig

Nu gäller det... ikväll är det semi-final i Eurovision Song Contest... egentligen väldigt ointressant men ändå kollar man på det varje år. Lika arg brukar jag bli varje gång också, att dom aldrig ska rösta på det jag tycker om!? Trots att vi befinner oss lite out of range för SVT så ska vi i vår lägenhetet köra eurovision-natt här. Sändningen startar 03.00 kinesisk tid och slutar 05.00... väldigt käckt när man ska upp halv åtta sen.

Men men, shit happens, som man brukar säga. Ska sova en liten stund nu, redan sovit en timma tidigare på dan... så det är lugnt! Kom ihåg nu allihopa heja på Malena ikväll!!! Ni som befinner er utomlands men inom Europa, rösta på henne annars jagar jag rätt på er med alla resurser tillgängliga.


Den alltid lika strålande Malena Ernman... You go girl!



Dags att sova en blund.. godnatt för stunden!

Pusshejs!
M

Everybody is waiting for me to arrive

Sökte efter min ringsignal på mobilen, Shirley Bassey - Big Spender... men den fanns tydligen inte på youku. Hamnade istället på den här låten... lite roligt att Shirley Bassey, en legendarisk gammal jazz-sångerska, gör en cover på just denna låten... tycker i alla fall att detta är en av dom allra bästa versionerna.


Utomjordiskt sällskap

Att man får mycket uppmärksamhet här som utlänning är ju inte direkt någon hemlighet. Man kan inte ens ligga och sola utan att det gömmer sig kinser i buskarna för att smygfota dig. Uppmärksamheten kring sjön i Hangzhou ska vi inte ens prata om, då vi CYKLADE i bara överkroppar liksom... nu vet man hur kändisarna känner sig.

Nu finns det ju då dock vissa som inte tycker att den uppmärksamheten räcker.... mycket vill ha mer liksom... hur ska man nu lyckas få ännu mer uppmärksamhet utan att anstränga sig alltför mycket? Jo, man köper sig ett par solbrillor vilka mycket väl skulle kunna vara hämtade från Mars eller nått... Detta är precis vad Olle gjort... ett par... ja... vad ska man säga... ett par väldigt annorlunda brillor har han införskaffat....


Olle i sina lätt speciella brillor...



Snart kommer en uppsjö av människor hit, Lejonkungen-kväll idag

Pusshejs!
M

Akta så inte barnet faller

Ibland kan man få höra lite roligt när man åker taxi, häromdan var det en kinesisk låt som genast satte sig på huvudet. Undra om man kan komma närmare kinesisk schlager än så här? Låter som någon östeuropeisk eurodiscoschlager av den trallvänliga sorten. Lite ironiskt dock att hela låten handlar om att dansa men att hon inte dansar något i videon....


Godtycklig artist med godtycklig låttitel (allt står med tecken)


Nu ska jag fortsätta dansa här... har laddat med ett skämt till morgondagenslektion:

"Varför har ni så hög barnsäng?
- För att vi ska höra när barnet faller ur!"


Visst kommer det bli lyckat... dock översatt till kinesiska.

Pusshajs!

M

Kläderna gör mannen

Känner att jag börjar bli grym på Shanghai-shopping... till och med marknadsshoppingen börjar gå smidigt. Numera har jag ju ordnat så att jag har samma personal-shopper varje gång jag är på den stora klädmarknaden. Har minsan fått hennes mobilnummer nu så jag ringer varje gång jag kommer dit. Slipper bära mina kassar också. Det är så man ska shoppa!

Nästa grej som uppenbarligen har gått bra är besöket hos skräddaren... hämtade ut min kostym idag.... sjukt nöjd blev jag! Den blev till och med så bra att både Patrik och Erik valde att kopiera den. Fick leka lite råd åt dom under tiden hos skräddaren... riktigt kuligt får jag säga!


Min personal-shopper och min nya kostym (bättre bild kommer)



Ska se till att ta ny kostymbild när jag köpt mig ett par finskor också...

Pusshejs!
M

Den beryktade nakenresan

Sådärja... nu har man fått tankat in alla bilder i maskinen. Hangzhou var ju en festlig liten håla med en sisådär fyra miljoner invånare, en typisk småstad med andra ord! Blev både chillande och svettande... kanske inte jättefräscht, men var faktiskt sjukt mysigt ändå. Första dan bestod mest av att leta rätt på ett hotell och sedan nästa mission: nånstans att äta.... allt sånt gick förvånadsvärt smidigt trots att VISSA hade glömt sina pass, vilket innebar att vi andra fick skaffa stora hotellrum och sen smuggla in dom på rummen.

Dag två var lite mer händeserik. Efter att ha vaknat upp efter en kväll fylld med kinesisk linedance, krigande i kineskostymer och vandrande utmed kajen, så letade vi rätt på ett ställe där man kunde hyra cyklar. Nu skulle här minsans cyklas runt hela sjön! Det var också precis vad vi gjorde, minus lite omvägar förbi typ té-plantage och diverse andra sevärdheter... hamnade till och med en stund på en båt.


Arrive in Hongzhou innebar fina vyer och dansträning med lokalbor...





Fina Sara och Turist-Olle i sina två väldigt olika poser...



Tänkte avsluta med kines-engelska: "Don't disturb the growing grass"...




Jamen då kanske man skulle sova för omväxlingsskull....

Pussnatti!
M

En teaser

Då har man precis kommit hem från Hangzhou... har sällan varit så trött som nu. Man brukar ju säga att solen tar på energin om man spenderar hela dan ute, lägg där till att cykla i fem och en halv timme och att det samtidigt låg på typ 30-35 grader i skuggan. Det betyder att man blir väldigt trött!

Blir därför inte mycket till raport och bilder idag... håll ögonen öppna så klämmer jag nog upp en halv miljard bilder imorgon... lite teasers blir det idag bara. Imorn kan ni vänta er mer naket....



Leka kines och vattenskådespel är ju alltid roligt...



Nu ska här minsan sovas, länge och väl... trött som det as man är!

Pusshejs!
M


Straffad till sång

Höll på att glömma att jag hade den här underbara filmen från i förmiddags i skolan. Är så att man får liksom inte komma försent... vår lärare har infört ett straff... om man kommer försent måste man sjunga och dansa. Idag var det Olle och Erik som skulle sjunga respektive dansa. Dom snodde dock med sig Rouz till att köra... men i mitt klipp är typ han som tar över all sång... illa Olle!


Olle, Rouz och Erik i en finfin duett....



Imorgon kommer det kanske inte bli så mycket bloggande, ska till Hangzhou.

Pusshejs!
M

Förresten... Pelle som fota förrra bilden...

Pineapple Partej

"Hur gör man om en diskmaskin till en snöslunga?
- Man ger kärringen en skyffel"
Bert Karlsson

På den här nivån ligger det just nu...tänka sig vad annanas gör mot kroppen. Det är SÅ den nya drogen! Vi har som sagt i läxa att skriva skämt varje dag. Problemet är bara att skämten ska vara på kinesiska.... det var ju himla käckt.  Det ända vi kan är typ "Din mamma"-skämt på kinesisa och till och med det går ju halvbra.

Bättre vi fortsätter här med vårt Pineapple Partej, vi är verkligen sånna trendsetters... känner lätt på mig att det här med Pineapple Partejs kommer vara nästa fluga! Kom ihåg detta om ett år då ni sitter där med era annanaser.


Brist på bra partejbilder så blir en från lektionen ida istället...



Nu ska vi fortsätta knarka annanas!

Pusshejs!
M

Flammande oxfilé

Vad kan vara bättre än vitlök? Gud vad jag har saknat det...alldeles för lite med sånt i kinesisk mat! Men idag rådde vi bot på det hela. Tog oss nämligen ut till Zhongshan Park för att käka på ett japanskt ställe där man liksom väljer vad man vill ha, sen tillagar en snubbe det på ditt bord i ditt privata rum... värsta najsigt!

Men det bästa av allt var ju att vi fick oxfilé med viiiitlök!!! Mums... helt otroligt gott, beställde in sånt så att vi nästan explodera av mätthet.


Me likes när han leker med elden....



Ett skämt har jag skrivit på kinesiska nu också... det får ni inte höra förrän imorn!

Pusshejs!
M

Rullar snart runt

Den här dagen kan sammanfattas med ett ord: mätt, känns som att jag ätit hela dan...  nej inte 蛋头 utan dagen! Frukost, med lite vanlig mat liksom, lunch med nån biff-grejs och massa ris,  mellanmål iform av kinesisk omelett och nu middag med alldeles för mycket mat. Blev potatisklyftor till förrätt, pizza med extra ost och en cheesecake... kan säga att det är en mätt Markus just nu...

Trots allt ätande hans det med lite shopping as usual... blev både det ena och det andra men mest nöjd över en überskön hood-tröja med dragkedja... asnajs och superskön!


Pelle fotade sig själv genom mina solbrills... najsigt...


Kanske borde plugga lite mer...

Pusshejs!
M

Grattis bejb!

En röst i natten

Var mucho roligt på BeeDee's igår... Alex, Lollo och Emma sjöng väldigt bra... men faktum är att det var en annan tjej som stack ut, som sjung med ägarens band... hon hade helt otroligt fin röst, trots att ljudet på mickarna var under all kritik. Tyvärr så missade jag att filma dom riktigt fina ögonblicken men ni kan ju höra lite i alla fall.... får väl vara godkänt för att ha filmat med min digitalkamera...


Random girl på BeeDee's i Shanghai...


Nu ska jag lära mig det sista i min kinesiskatext... önska mig lycka till!

Pusshejs!
M

Tjock nog för att döda

Kom på att vi hade glömt en rätt viktig sak att göra här... nämligen sy upp kläder. Killar måste ju typ sy upp minst en kostym och minst femtioelvamiljarder skjortor när man är här. Allt sånt är nämligen sjukt billigt...  Mitt enda problem innan vi skulle åka dit var att jag inte litar på en kinesisk skräddare när det gäller trender och moderna kostymer så jag fick göra det enda rätta... drog och köpte Men's Vogue en rejäl bibel måste jag säga. Tjock nog för att döda!

Efter lite taggande i Vogue (typ tre gånger fler taggar än vad jag kommer ha i min kinesiskabok) och lite sparande av bilder från GQ så hittade jag tillslut min kostym...



En blandning av dom kostymerna blir det...(bilder från GQ)



Kommer en film från klubben igår lite senare...

Pusshejs!

M


Känn och kläm vettja

Sjukt ändå... här har man varit och shoppat  (vilket hänt rätt så ofta här av någon anledning). Det är dock inte själva shoppandet som är sjukt utan snarare vad man får för pengarna. Om man går ut och shoppar hemma i Sverige så kanske man kommer hem med ett par, tre plagg i bästa fall och en tom plånbok. Är på nått sätt ändå roligt och man tycker uppenbarligen att det är värt det eftersom man ständigt fortsätter med det.

Här är allt lite annorlunda kan man lugnt säga... man kan shoppa liknande saker som hemma, kanske fejk, but who cares så länge kvalitén är typ den samma som hemma. Är rätt vanligt att man på fabrikerna som tillverkar märkeskläder tillverkar en del för egen vinning också, på typ sina raster och så. Dessa kläder hamnar på fejkmarknaderna, där jag sedan köper dom... visst man kan se att trådarna inte är lika nogrant avklippta utan man kan få klippa av vissa trådar själv. Matrialen är ändå de samma...

Kläderna man köper här kostar en sisådär femtedel av vad dom skulle kosta på H&M och med MINST lika bra kvalité, i de flesta fall om man bara känt och klämt lite på dom innan så är det till och med mycket bättre kvalité, i nivå med de riktiga brandsen. Kom hem idag med två Ralph Lauren-pikéer, en Ralph-sweater, en Dior-tischa, två par CK-kallingar och ett par Converse-pjucks... alltsammans kostade 310 spänn (ca 400 svenska kronor)... inte ofta man kan få sju par plagg för det i Sverige, var man än köper det...


Ralph Lauren advert...


Man börjar fundera på vad en tröja egentligen är värd när man är här...

Pusshejs!
M

Fyrbenta nickande

Man kan visst roa sig hur länge som helst med en fotboll... inte riktigt försått mig på det där. Var ju dock roligt att kolla på! Observera Patriks fina nick i slutet haha! Blev lite karaoke nu på kvällskvisten också... Lollo, Emma och co kom och gjorde oss sällskap.. trevligt som bara den!


Waiguoren som spelar fotboll på Fudan...



Börjar snart bli dags att sova faktiskt!

Pussnatti!
M

Akrobatiska konster

Vi har börjat vänja oss vid att få publik och massa människor som fotar oss, gärna i smyg och gärna från bakom en buske eller två... Idag tänkte vi att vi skulle ge dom lite mer att fota så testade alla akrobatiska saker vi kunde typ. Jag joinade dom med fotandet... ville ju testa om min kamera var snabb nog... tycker nog allt att den klarade sig rätt bra faktiskt.



Jaga bollar och snurra åt alla håll var vårt uppdrag idag...



Finns en film också, den kommer upp lite senare!

Pusshejs!
M

Bomulls och Velvet

Valborg i Shanghai var ju inte helt fel! Vi började på svenskfesten vilken var nånstans i franska området... på en klubb vid namn Cotton's.. ett riktigt najs plejs med skön atmosfär... kändes nästan som att vara på sommargrilllning hos en kompis med stort hus liksom...

Efter vårt hängande på Cotton's for vi vidare till en annan klubb med alla svenskar, Velvet... blev massa minglande och jag lyckades bli bjuden på typ två efterfester och fick lösenord till nån grym club vilken man måste vara medlem i eller ha lösenord till... töfft!



Var vi inte väldigt fabulösa hela kvällen??!!



Om en liten stund kommer en liten film ja spela in tidigare idag... töfft va!

Pusshejs!

M

Helt ute i det blå

Vaknade visst lite sent idag... det kan kanske ha och göra med att vi gick och la oss rätt sent i och för sig. Var ju valborg igår för den som missat... kommer lägga upp bilder från det senare idag för nu ska jag lägga mig i solen och bränna tills jag inte längre har ett uns av blekhet kvar. Ni får hålla tillgodo med en skön sång som satt sig på mitt huvud i några dagar...


David Bowie - Space Oddity...  jo han är ju lite odd... dock bra...



See ya all later!
M

RSS 2.0