Fabulous darling

Joakim testar båtar minsan

Då har man gjort ett besök på mässan, får allt säga att jag blev lite missnöjd iår. Var många båtmärken jag saknade, kanske kan det ha att göra med att folk inte köper dyra lyxbåtar i finansoron. Men vi hitta några fina båtar ändå, dock känner jag att jag får vänta ett par år med att köpa någon....

I skrivande stund står Absolutely Fabulous (Helt Hysteriskt) på och jag måste säga att den här serien är ju bara helt underbart skön, undra hur många omtagningar man fått göra då man inte kunnat hålla sig för skratt?

Fabulous darling!

Båtmässan väntar runt hörnet

Godmorgon (typ)
Nu har jag äntligen fått en dusch och lite frukost, dags att börja röra sig mot vagnen och sedan vidare till Båtmässan. Tror att min bror ska tala om något där idag, bäst jag lyssnar. För den som inte vet så har jag en bror som satsar helhjärtat på en karriär inom seglingen, inget annat är ens ett alternativ.

Tidigare har det varit e-jolle, men nu har han och hans kompis gått över till att segla Starbåt, lite fancy sådär. Besök gärna deras blogg: effectivesailing.blogg.se .

Cya all later, nu ska jag kolla på båtar, så det så!

Gammal är äldst


Vad kan det vara?

Rolig dag det här, med full fokus på ålder... Börjar med att jag åker till Kungsbacka för att hjälpa min lilla mormor med att installera sitt bredband och sin nya dator... snart har vi en cybermormor härjandes lös på internet.

Samtidigt som jag smälter maten ska jag nu börja stryka min skjorta, vilken ska invigas ikväll.... bild kommer imorn. För som jag sa så ska den här dagen handla om ålder, nästa punkt är en födelse- samt inflyttningsfest hos en kompis. Skrämmande hur fort det går, känns som igår vi fira honom.

Mormor med dator och kompisar som fyller gammalt, usch vad tiden flyger. Men gammal är väl äldst och man brukar väl säga att man blir gammal och vis?

Tjosan!
Markus

Bygga Hylla


Så kan man bygga hylla                            Semla med ljus, we like

Ja, då sitter man  här, ser på när andra monterar hyllor från det kända småländska möbelvaruhuset. Det ironiska är att jag har skruvat i sammanlagt en skruv.... ändå är det tydligen jag som arbetar på nämnda varuhus, men montera räcker väl att göra på jobbet antar jag? Inte kör väl en taxichaffis taxi på sin lediga tid heller?

Dagen annars har bestått i möte på jobbet på morronen, lagat mat som tidigare nämnt, besökt skolan, fikat hemmavid med Anna för att sedan bege till en annan kompis och se lite tv..... på nått sätt hamna vi nu då hos ytterligare en annan kompis där vi genast blev satta i arbete....

Men men, snart dags att bege sig mot vagnen, den sista går om en liten stund.

Cya tomorrow

Se den!


Senaste dagarnas sysslor

Var på bio för någon dag sen, såg "Benjamin Buttons otroliga liv":
Benjamin Button föds som en svag äldre man och åldras baklänges, det vill säga att hans kropp blir yngre tills han slutar sitt liv som ett spädbarn. En mycket fängslande historia i tragikomik.

Måste sägas att jag förvånades över hur kort nästan tre timmar kan kännas, fanns inte ens tid att kolla på klockan. Klart en av de bästa filmerna jag sett på mycket länge.... om ni inte sett den, SE DEN!!!


Men nu börjar det bli lite bråttom här, ska rusa till skolan, men först hinna äta färdigt maten jag just lagat; Fläskfilé och potatisklyftor med sourcream/union smak och till det vitlöksås, helt otroligt gott :)

Ses sen!
Markus

We'll stand by your side...


En ny chans

En vis man sa en gång att man borde sova. Jag har inte testat detta påstående så mycket som jag borde ha gjort. Dags att ge det en chans.
Gonatt!
Markus

Shanghai baby here we come

Preliminär resplan:
 1. 31/3 Tåg, X2000 till stockholm
 2. Boende på Scandic Anglais en natt
 3. 1/4 Flyg Stockholm - London - Peking
 4. ........ (köper biljetter på plats för Peking - Shanghai)
 5. ........ (boende Shanghai ordnas på plats)
 6. 2/6 Studierna slut, dags att lämna Shanghai
 7. Resa runt i Kina: Shanghai - Hongkong - Hainan - Chong qing - Peking
 8. 8/7 Flyg Peking - London - Stockholm
Börjar avundsjukan komma krypandes?
Puss
//Markus

Pelleplutt plutt plutt...

...tog ett skutt skutt skutt   *och sen kan jag inte mer~*Pelle här. Heter egentligen Pernilla men kallas PeiPei, Plutt, Pellefant, Pellefjong, Pellebäng, Pumba, PongPong etc. (kärt barn har många namn?).

Jag ska göra precis samma saker som Markus typ... *Läs inlägget nedan!!*
Och ja, jag är kines, pratar flytande kinesiska, och är smart nog och väljer ekonomprogrammet med kinesisk inriktning för lite mindre studiebörda ;P

Va mer... jo...
JAG ÄR ALLTID LIKA OSKYLDIG SOM ETT LITET LAMM!! (oavsett va markus säger hihi)

Pelles ska-INTE-göra-lista
 • Köpa skor innan Kina
 • Köpa gymkort
 • Äta skräpmat (förutom på fre/lör nätter)
 • Äta ute varje dag
 • Blanka nästa tenta
 • Skita i makroekonomin
 • Shoppa istället för att plugga kinesiska sen i mars
 • etc.

Hihi nä jag härmar typ inte markus alls.... nädååå


Markus först ut

Välkommen till "B1 B2", vad det står för och vem som är vem får ni gissa ;)Markus här, student vid Handelshögskolan i Göteborg med inriktning ekonom - kinesiska. Jag tillsammans med Pelle startar den här bloggen för att ni ska kunna följa oss på vår väg mot våra mål. Det första målet kommer nu att vara vår utlandstermin i Shanghai, Kina, vilken startar första april för vår del.

Majsans att-göra:
 • fortsätta vara blek (ska tydligen vara fint i Kina)
 • söka visum
 • lära mig något om "Handelsteori med u-landsekonomi" (jag läser tydligen den kursen nu)
 • se om jag hittar till gymmet
 • spara pengar (haha)
 • lära mig kinesiska

Men oj, nu måste jag springa och hämta tvätten....

Pusshej från M

RSS 2.0