Valborg the swedish way

Valborg! Nu ska det firas... och firandet ska skötas på svenskt vis. Blir en sväng in till stan och till nån fab club som en svenskfest ska hållas på... blir massa partey och BBQ, ska bli riktigt najs... blir en massa svenskar. Får se om jag saknat det eller inte, har ju varit rätt skönt att kunna säga vad som helst utan att en enda person förstått liksom...

Blev lite lättare shopping idag också i en nyöppnad galleria alldeles i närheten av där vi bor... det bidde en najs tischa från nån kinesisk affär som heter Q&X... va rätt skön stil faktiskt. Eller vad säger ni?


Där har vi dagensinköp med tillhörande påse....



Nu ska jag komma på nått fab att ha på mig ikväll... önska mig lycka till!

Pusshejs!
M

Personlig tränare

Nu har det verkligen hänt... det mest otroliga av något... Pelle har börjat gymma regelbundet (än så länge i alla fall)... riktigt duktig är hon faktiskt. Skaffade sig en personlig tränare (Patrik) och har nu satt igång på allvar i gymmet! You go Pellis!

Efter allt gymmande och ätande och fixande och pysslande och pluggande... så hamnade vi på en av Alex spelningar igen, denna  gången på ett ställe vid namn The Spot, najs plejs men med en kass ljudtekniker... anyways, var extra roligt idag för Emma och Lollo var på besök från Sverige och joina Alex och Jojo på scen... grymt bra var dom allihopa!



Pelle med sin personlige tränare Patrik at The Spot...


Dags att sova så man orkar en morgondag!

Pusshajs!

M

Djur i bur

Erm... plugga var det ju. Måste man verkligen göra det? Det är ju sol ute... och riktigt varmt.... med andra ord... NEJ plugga kan man göra  senare, när det blir dags att sola ryggen, nu var det fokus mage! Låg där och stekte mig själv, dom flesta gjorde nått liknande, vissa andra tyckte även det var roligt att se hurvida man kunde stå på händer eller ej...

Som om det inte var nog så var det tydligen nån guida-ungar-runt-campus-dag eller nått... flera arméer av ungar i 10-årsåldern skulle gå förbi där vi låg... nu var vi verkligen djur i bur! "Till höger kan ni se bleka utlänningar, dom gillar att umgås i flock och trivs bäst ute i solen"



Alla blickar är mot oss typ.... bästa attraktionen i djurparken!

Se så akrobatisk jag är... observera paraplyt i bakgrunden haha...


Kanske borde fortsätta plugga lite nu när man är inomhus!

Hörs sen!
M

Be smart

Checkade just Get Smart som finurligt nog sluta med just denna låten... länge sen man lyssna på den känner jag... riktigt najs ju! Sen måste jag gratta min kusin... Grattis Christoffer nu får du flyga som du vill!


Madonna feat. Justin Timberlake - 4 minutes... najs!



Time to get some sleep!

Pussnatti!
M

Äkta skandinaver

Chilla på gräset... najs väder... kan man ha det mycket bättre fråga vi oss. Kom fram till att det enda som kunde vara bättre var om man slutade plugga och började sova istället. Självklart gjorde vi just det då... med riktning mot solen som de sanna skandinaver vi är.

Skuttade in en liten sväng på Nordic Centre tänkte vi skulle kunna skaffa oss varsin kinesisk  vän, förvånande nog så satt dom inte på rad och vänta?! Men fick i alla fall lite info om att dom kanske gömmer sig på en norsk restaurang som låg nånstans... det blir the next mission känner jag.




Tror man kan ha det lite sämre faktiskt...



Nu ska vi bara kolla klart på Get Smart, sen dags att sova!

Pusshejs!
M

Rapport från bilmässan

Då var det äntligen dags... var sjukt länge sen senast... BILMÄSSA! Nu inte vilken bilmässa som helst utan den beryktade bilmässan i Shanghai, vilken numera är en av de större bilmässorna på jorden med sina 170 000 kvadratmeter hallyta... det vill säga lite drygt fyra stycken Svenskamässan...

Var riktigt roligt att vandra runt där faktiskt.. blev en jäklans massa bilder, så lägger upp ett litet axplock skulle man väl kunna säga...Snacka om rolig grej! Undra hur avis Pappa är på en skala 1-10?


Volvo hade skaffat sig en rätt rejäl reklamplats utanför....


Ingången och bilmässegänget... inte det minsta bakis...typ...


Skitcool kinesisk sportbil, Geely nånting...


Gänget framför en kinesisk rolls-kopia, Pelle har hittat sin bil....




Försök inte ens kolla på Lamborghini... SJUKT mkt folk....


Volvo's nya S60 va ju rätt cool  faktiskt.. trodde man inte...


Random liten söt kinesisk bil... en inredning som passar Anna?


Fanns minsan lite roliga konceptbilar också...


Min nya bil... bara så ni vet det... köp en sån till mig!


Min nya stadsbil och Pelles kommande familjebil....


Blev tillslut dags att bege sig hem igen...


Nu borde jag sova för längesen!

Pussnatti!
M

Sadlat om till strippa

Lördagskväll i Shanghai betyder att man måste utforska stan ur ett lite annat perspektiv. Ur en lite mer social synvinkel skulle man kunna säga... igår blev det först hemma hos några kompisar till en ur vår klass. Skitcool lägenhet på tjugoförsta våningen... typ betonggolv och det viktigaste av allt... en strippstång! Hur coolt är inte det på en skala?

Vi blev ju bara tvunga att träna lite på den... en av tjejerna som bodde i lägenheten har tydligen tränat lite på den, hon började köra lite lektioner med oss... skitkul! I slutet kunde jag till och med vända på mig och byta ben på stången... kanske är detta jag ska pyssla med egentligen?

Hon fick min mail... ska maila info om vart man köper en sån... tydligen jättebilliga i Shanghai.. plus att dom inte behöver monteras utan bara pressas på plats. En sån stång är verkligen grym träning, man känner att man använder alla tänkbara muskler i kroppen... EN SÅN SKA JAG HA!



Olle inledde med sin jesus-pose innan vi andra börja träna...



Om en stund lägger jag upp dagens bilder... kan lova att vissa kommer bli avis...

Pusshejs!
M

Galet alltså

Oh idag har vi turistat runt i bankkvarteren.. tänkte att jag skulle jobba där en vacker dag. Shit, vilka byggnader dom placerat där ute på Pudong alltså, galet! Kapsylöppnaren (topp fem högst i världen) ser hög ut på avstånd... på nära håll ser det oändligt ut... kunde bannemej knappt se toppen....

Blev lite knäppandes med nya kameran också... lite bättre kvalité på bilderna eller vad säger ni? Gillar min lille Sony...









Dags att göra sig fin... dom andra typ väntar...

Pusshejs!
M

Oskyldig faktiskt

Checkade Phantom of the opera precis... mycket angenämt får jag säga! Har sett den ett par gånger innan också i och för sig men den blir inte sämre för det. Kanske borde lära mig att sjunga opera (säger jag för typ trehundrade gången på  den här bloggen).

Vem kunde tro att han kunde vara så bra?...


Nu råder musikalfeber i lägenheten... observera dock att det INTE är jag som spelar!

Pusshajs!
M

Hembeställd McDonald's

Då bröt man mot "endast kinesisk shopping"-regeln.... var öppning av H&M i vår stadsdel idag... va bara tvungna att komma och visa våra västerländska ansikten och shoppa loss på linnen. Men blev inte riktigt linnen... blev inte ens ett enda för mig, blev  istället en sommaroutfit med röda shorts en randig tröja och så en tischa. Riktigt najsigt faktiskt!

Blev typ chockad, hon pratade engelska med mig i kassan!! Inte ofta nån klarar det här, åtminstone inte så att man förstår dom...


Min nya sommaroutfit...



Titta en så fabulös H&M-påse jag skaffat mig...




Nu ska vi göra en hembeställning av McDonald's... sånt har dom här!

Pusshajs!
M

Omusikalisk och glad

Snacka om att roa sig kinesiskt! Vad kan vara mer kinesiskt (läs: asiatiskt) än att sjunga karaoke? Skaffade oss ett private-room... fancy ska det va!... och jäklar i mig vad najsigt det var! Megastort typ vardagsrum med rejäl platt-TV och små digitala knappar typ överallt... kuligt...

Fanns en hel del västerländska låtar... dock var den vi var bäst på utan tvekan Jolene... vi killar äger verkligen på den... blev kanske till och med den bästa versionen någonsin inspelad av låten. Dolly hade varit stolt över oss kan jag lova.


En läskig Olle och en konstig Pelle basade över låtvalen...



Mitt i Jolene... vi är ju bara SÅ bäst!



Kanske borde testa att sova... H&M öppnar här imorn.. ska lätt gå på det!

Pussnatti!
M

Äta gristryne

Vara turist är trist... brukar man ju säga... Men frågan är hur mycket det egentligen stämmer?! Kan ju faktiskt vara ganska roligt att nörda med karta och kameran. Slåss med galna turistförsäljare, gå förbi alla som shops med alldeles för mycket krimskrams...

En sån dag har vi verkligen haft idag... åkte till Qibao och kollade runt i en gammal stad (läs: tursiststad)... åkte båt till och med. Såg massa konstig mat faktiskt... vem tycker inte att gristryne och små ankor är delikat?


Grinstrynen, hela små fåglar av någon sort... och massa annat...


Fullspäckad tunnelbana á la Kina...



Min nya kamera... första bilderna kanske kommer ikväll...



Nu ska vi iväg och sjunga karaoke!

Pusshajs!

M

Divas' forever

Shit my god! Fastnade ju som tidigare sagt vid Divas' Live från 1999... sjukt bra verkligen; Tina Turner, Elton John, Cher, Whitney Houston, Faith Hill... med flera med flera... sjukt bra! Sen är det hur bra som helst med youku för där finns både hela konserter och hela serier... hur bra som helst ju.


Divas' Live 1999, kanske lite lång, en grym varje sekund!


Nu ska jag verkligen sova!

Pusshejs!
M

En äkta spritopolitan

Bidde ju lite utgång idag... med betoning på lite. Åtminstone när det gäller mig och Carro... var lite trötta så orkade inte dra vidare utan tog en taxi hem när dom andra skulle byta ställe. Nått JAG däremot bytte vad kläder... min outfit som jag la upp igår höll jag nästan, men ändrade tischa och la till en halsduk... båda som jag införskaffat idag faktiskt!

Klubben vi hamna på idag var nästan lika häftig som Bar Rouge, men Barbossa var mer som en flådig lounge medans Bar Rouge var en riktig partyklubb. Grymt chill på båda två i alla fall! Inget inträde på Barbossa, det är ju alltid najsigt... sen kostade drinkarna något mindre än hemma... men framförallt med typ tre gånger så mycket sprit, inga fyror eller sexor där inte!


Blev ju rätt najs faktiskt... sjukt stolt över dagarnas inköp!


Min spritopolitan (I know you want it Anna)...




Nu ska jag kolla klart på Divas live 1999 och sen sova!

Pussnatti!
M

我们的老师

Idag har varit en totalt crazy dag i skolan... har haft tävlingar och lekar på kinesiska... skitroligt och blev en jäkla fajt... i och för sig kom mitt lag sist. Men ändå... vi vann sista tävlingen i alla fall. Vi lunchade med vår lärarinna också, hon är ju verkligen hur skön som helst! MEN hon är nog den enda kinesen som inte vill vara med på kort när en kamera kommer fram...

Imorgon har jag lovat mig själv att köpa en kamera... blir på favoritstället... nämligen Wall-Mart... där vi typ köpt allt annat också. Om man inte kan hitta nått nånstans så kan man ändå vara säker på att hitta det på Wall-Mart. Vill ha det i Göteborg lagom tills när jag kommer hem... gärna ute i Örgryte också... gud vad bra det vore!


我们的老师! Våran lärarinna vill inte kolla mot kameran...



Nu är vi lediga fyra dagar i sträck... det betyder sovmorgon och utgång idag!

Pusshejs!
M

Mingtian de outfit

Mycket fin dag idag får jag säga... inte bara för att solen skiner och det är varmt och skönt igen... utan också för att jag fått shoppat igen. Finns nog bannemej inte mycket som slår lite shopping... även om jag faktiskt inte var i mitt esse idag. Orkade inte pruta så mycket och hårt som jag gjorde förra gången, men ändå tillräckligt hårt för att ha blivit bortviftad och skälld på i alla fall.

Kom hem med ett par jeans, en tischa, ett par skor samt två par kalsonger... hela kalaset gick väl på en sisådär 375 spänn... är väl rätt överkomligt skulle jag tro?! Tänk vad man kommer bli deppig sen hemma i Sverige då jag måste börja lägga på en nolla på allt jag köper...


Hela outfiten inköpt idag... står: "Lane the Volt", ingen aning varför...


Skaffade en annan shoppingguide idag... inte lika kul, men dög...


Hej svejs! Nu ska här pluggas för fulla muggar,  nått test imorn tydligen...

Pusshaj
M

英语吗 Är det engelska?

Va bara tvungen att lägga upp den här filmen.... detta är i hissen upp i TV-tornet i Shanghai... man får en typ guide som ska berätta lite om tornet påvägen upp. Hon börjar på kinesiska och fortsätter på engelska.... MEN det sista kan ju vara diskutabelt, försök höra hur många engelska ord du kan urskilja... lägg gärna en kommentar om det så kan vi se vem som kommer längst....


Hmm....
她说英语吗 snackar hon verkligen engelska??


Hörs senare!
Markus

Paraplyer en solig dag

I Kina är det fint att vara blek... överallt på gatorna möter man kvinnor med paraplyer när det är sol, tror bannemej att jag ser fler paraplyer en solig dag än när det regnar.... när det regnar springer bara alla runt som fån och håller nån tidning eller jacka över huvudet. Inte några svenska vikingar det inte...

Vi tänkte.. eller snarare.... Olle tänkte... testa trenden att hålla solen borta... men inte via något paraply utan en mycket trendriktig hatt! Försökte pusha att köpa den... men verkade inte vara helt nöjd... konstigt.


Är det inte en sjukt snygg hatt??? Notera bandet runt hakan...



Tänkte nog kolla lite på Skvallerflickan (Gossip Girl) nu...

Hörs senare!
Markus

Shanghai's gosskörs första spelning

Det är såhär man förfestar riktigt! Shanghai's lätt bästa gosskör kör Dolly Partons Jolene... med största innlevelse... åtminstone tills Patrik upptäcker att vi sjunger fel och utropar ett kraftigt "NEEJ"...


Shanghai's gosskör... namn ännu inte bestämt... med "Jolene"


Det är så tonerna ska tas! Bara så ni vet det.

Pusshajs!
Markus

Genomblöt och fullständigt bitter

Satsade för allt jag hade... målet var bra fotografier på en fullkomlig storm med ett piskande regn... MEN Markus köpte ju ingen ny kamera innan han åkte hit utan är fast med sin mobil som tar fullständigt värdelösa bilder i mörker och går inte att köpa kamera här för dom är DYRARE än hemma! Nej då jag är inte bitter... men borde lagt ett par tusen på en bra kamera hemma..... SUCK!

Kom hem sur och genomblöt med en yoghurt som enda bedrift.... inte en chans i universum att jag skulle gå två meter längre än nödvändigt i det här vädret igen!


Markus både genomblöt och skitsur över sin värdelösa mobil



Snart köper jag en dyr här och får bita i det sura äpplet... vill ju få bra bilder från Shanghai.

Pusshejs!
Markus

Alla vill ha mer

Nu funkar det äntligen... va lite pilligt att fatta hur man skulle lägga upp videon... men nu funkar det.. hoppas jag. Lite Abba friskar alltid upp en regnig vardag... den här låten är verkligen grym, hade lika gärna kunna ha släppts idag och inte för typ 300 år sen...


Abba - Gimme gimme gimme (a man after midnight)



Hörs senare!
Markus

Hängpattar och hängrumpor

Regnar visst idag... vad hände där liksom? Jag som hade tänkt slopa tröjan och lägga mig på gräset och plugga (läs: sola), men tydligen får jag inte alltid som jag vill.... sjukt! Istället sitter vi inne, diskuterar hängpattar, hängrumpor och en och en annan poncho kom med i diskussionen också.

Dom sakerna hör bra ihop...de enda personerna jag sett med regn-ponchosar är ju folk med just hängpattar och hängrumpor (läs: feta amerikanare och en och en annan gammal svensk)... Tydligen så tycker Pelle det är roligt med ponchosar också, fick henne inte att gå ut med den dock.... tråkigt! Det hade gjort min dag.


Pelle gör Olles jesus-pose i repris, fast med en poncho...



Nu kom min mat... hörs senare!

Pusshajs!
Markus

Självmordsbenägna björnar

Lediga dagar ska spenderas, frågar är bara hur? Idag bestod det av att gå massa på stan. Såg till så att taxin släppte av oss i de franska kvarteren... vilka tydligen skulle vara lite mysiga. Visst hade dom rätt alltid, mysigt som bara den, men också rätt turistigt... påminde rätt mycket om Gamla Stan i Stockholm fast på kinesiskt vis liksom...

Gick en sväng... lunchade med en riktig Sirlion-stek, helt underbart gott faktiskt! Fick typ 2 ½ rätters... Sallad först, sen en soppa och bröd... slutligen fick man köttbiten severad med litd grönsaker,, var verkligen värd varenda krona! Hittade sjäjvmordsbenägna teddybjörnar också... Pelle blev alldeles lyrisk!


Shanghai är bannemej en riktig stad, den saken är säker!


Självmordsbenägna Teddybjörnar!




Nu ska jag sova, duscha och sen gå ut!

Pusshajs!
Markus


Jag och Kaviar-Kobrorna

Maj gåd vilken kul kväll! Galet faktiskt. Tänkte att jag skulle kört en helt nykter kväll på stan, kanske till och med bara strosa runt.... MEN inte kunde jag väl säga emot att gå in på en klubb vars hiss ligger granne med Cartier?! J

ag har förresten köpt mig kinesisk medicin idag... grymma grejor verkligen... halsen blev genast bättre... ska ta det ett par dar, sen kommer jag må prima igen. Var nog tackvare den som jag orkade festa lite idag.... vilket jag verkligen inte ångrar.

Imorgon är det Formel1 i Shanghai, jag min idiot upptäckte inte det förrän idag, så har inte skaffat biljett....F---N! Det märktes även på klubben, kryllade av F1-familjefolk (tror jag)... gott om pengar hade dom i alla fall.... åldern på klubben var liksom rätt blandad, typ mellan 16 och 80 eller nått sånt. Självklart så fanns det en hel armé av Kaviar-Kobror, som alltid när det finns pengar i närheten....


Olle (eller är det Jesus?) trivs nog rätt bra på Club Rouge...



Gissa om jag hoppa till när baren blev till eld....



Svenska priser var det men lätt mycker mer värt det! Blir tentafest på Club Rouge.

Pusshajs!
Markus



Kaviar-Kobra = 40-50-årig sliskig drinkraggerska

Dags för drugstorebesök

Usch! Jag har ont i halsen, förkyld tror jag... blä! Har inte tillräckligt med mediciner heller... måste skaffa nån kinesisk übermedicin! Pelle har tydligen koll på det där så vi ska besöka någon drugstore och ordna problemet... Blir ju ingen karaoke med den här halsen inte, inte en chans att jag kan ta några Mariah-toner nu inte!


(Här skulle det vara ett  videoklipp..... men funkar inte... suck!)


Hörs senare när ni är lite mer pigga!

Cya
Markus

Fancy middag för nio

En sak är säker... i det här landet sparar man pengar! I alla fall om man som vi är vana vid att betala 60-100 kr för en vanlig lunch hemma. Lunchen idag kostade hissnande tre svenska kronor och bestod av två baozi (kinespirog typ) och ett ananas-spett. Verkligen fruktansvärt dyrt!

Senare på kvällen tänkte vi att vi skulle köra en lite fancy middag, ni vet med snygg inredning, massa mat, massa uppassare och som alltid slutar med en hissnande nota. Hamnade på just ett sånt ställe, åker en fin hiss upp med lite utsikt över stan, får vänta en liten stund för att få ett bord för oss nio. Slås av hur fina kristallkronor dom har, SÅN vill jag ha i mitt kök hemma i Göteborg! Maten var helt underbart god, väldigt stark dock. Vi beställde nio olika rätter, som man på kinesiskt vis placerar i mitten så att alla plockar från dom.

Mätta som as blev vi också, började nästan bäva inför notan. Får in vår nota och hissnar....OJ OOJ... shit.... det kostar...hmm...nån som kan räkna?... hmm.... 25 spänn per person plus sin dricka (i mitt fall fem spänn till). Det är faktiskt mindre än vad en korv med pommes kostar på Sibylla!


Ananas-spett kostar en spänn... lätt värt!


Najs kristallkronor... sånna vill jag ha


Sååå gott verkligen, kanske värt 25 spänn??




Funderar på om jag ska sova nu kanske... eller msn:a massa först.

Cya all tomorrow
Markus

Nakenchock och muskelfattig

Idag har varit en riktigt hurtig dag, som en kompis så fint kallade den.... började som vanligt med skola hela förmiddagen... fortsatte vidare med matshopping på Wall-Mart, the place to be... hänger där nästintill varje dag faktiskt. Tror Mamma är lite avis på det... finns nog ingen som tycker om att springa runt på Wall-Mart lika mycket som hon.

Kom hem och pluggade... översatte kapitlet till västerländska bokstäver... jobbigare än vad ni kan tro! Men nu till dagens höjdpunkt av hurtighet, gick till gymmet! Jag och Carro körde på rätt bra, helt slut var jag när jag kom hem i alla fall. Det var i mitt fall fokus på nedremagmusklerna och bröst typ.... Har ju upptäckt att jag har mer muskler på mitten än nedanför och ovanför... ser ju inte klokt ut!


Vad är bättre efter träning än kines-hämtmat? Observera hur lite muskler min mage har...




Dags att sova, mycket som ska kunnas i skolan imorgon!

God natt på er!
Markus

Årets hittills största scoop


Nej då, inte alls trött  efter ha spelat ett tag.....utan vatten smarto...


Ja, ni ser rätt, Markus Carlson håller i en fotboll... han har nämligen till och med SPELAT fotboll.... något han inte gjort sedan gymnasiet, vilken nu är väldigt länge sen.  Bor, pluggar och lever med massa hurtbullar så här ska det minsan röras på sig! Vi har köpt badminton-grejer, fotboll, baskettboll och hittat till gymmet.... Fortsätter det så här så kanske jag kan hålla mitt mål om att vara fit när jag kommer tillbaka till Sverige i sommar.

Idag stod det badminton med Pelle på schemat efter shoppingen... men blev även fotboll som ni kan se. Mitt lag förlora (kanske inte så suprising eftersom jag var med i det laget)... men var faktiskt roligare än vad jag kom ihåg.... dock ska man INTE glömma att  ha med vatten när man spelar i kvav, syrefattig luft!


Hörs senare!
Markus

What do you want Sir?

Blev lite shopping idag.... riktigt roligt... just kommit på att jag älskar att pruta. När man kommer in på Qi pu lu börjar folk slita i dig.. ropar "What do you want Sir?" "Want DVD?" "Come here, very cheap".... gäller att stänga av och köra sitt eget race. Men efter en liten stunds vandrande tänkte jag att jag kunde testa en såndära jeppe som vill dra runt mig. Kom en kvinna som verkade jättemysig.... berömde min kinesiska gjorde hon också minsan. Lät henne ta med mig till en affär där jag kunde köpa skor.

Efter väldigt hård prutning... skrikande om att jag minsan är student och inte har mer pengar... med mera med mera fick jag mina vita converse för 100 spänn... fick det vara värt, dom kändes typ äkta även om dom säkert inte är det. Tyckte minsan den glada lilla kineskvinnan va så rolig och hon var ju så imponerad över att jag pluggade på Fudan så tänkte att jag kunde hänga med henne ett tag liksom....

Nästa punkt på listan var en skjorta.... tänkte att jag ville ha en Ralph Lauren... hamna tillslut i en liten affär som hade allt jag ville ha... blev en Paul Smith-skjorta och en Ralph Lauren-sweater.... mucho kul! Prutade i över en halvtimme.... sluta med att vi stod och skrek på varandra nästan... värsta chicken-racet med ögonen, inte vika av först! Fick som jag ville... nöjd som få gick jag med henne runt en stund till... men kom på att jag ville tillbaka till samma butik och köpa ett par pikéer också, denna gången blev vi typ ännu mer ovänner när vi pruta... som vanligt fick jag som jag ville!

Största fördelen med min nyfunna kinesiska personal-shopper var att jag slapp ALLA j-vla DVD-försäljar och klockjeppar. Hon höll eventuella ficktjuvar borta och vakade över mina påsar och väska som en hök. Skönt! Hoppas jag hittar henne där nästa gång också... är lätt värt dom extra kronorna jag förmodligen betalar (hon lär ju få nån provision av dom affärerna hon leder mig till)....


Dagens vilda skörd från Qi pu lu...



LOVE SHANGHAI!!! Här lever man som en kung på CSN!

Hörs senare!
Markus


Rykten sprids snabbt

Sitter och snackar med en kompis hemma i Sverige, påsklov har han visst haft.... vilket uppenbarligen ägnats åt Fula Bettan och Skvallerflickan. Tänka sig.... lov... vet knappt vad det är längre... eller här sitter man ju i Shanghai och har skola fyra dar i veckan, bara på förmiddagarna (plus lite eget plugg)... kanske är lite lovigt ändå.

Känns som att man får välja lite... antingen dansar jag mig igenom livet och får lov eller sliiiiter tre tim om dan, fyra dar i veckan i Shanghai. Lite svårt val får jag allt säga.. har ju i och för sig redan gjort det valet, och ja, det var ju inte så svårt...

Regnigt idag, vilket innebär typ noll syre i den här stan... vilket innebär totaldäckning här hemma efter skolan... vilket innebär mycket tid på msn med alla där hemma. Trevligt att få höra lite om hur ni har det faktiskt. Se nu till att göra lite nytta också, sitt inte bara där och glo på bloggen, har hört att det är fint hemma.


Ligga i gräset framför skolan och plugga... Robin verkar trivas...


Vi har faktiskt kul i skolan... en övning utomhus....



Tur att man inte är för blond så att man kom in! Puss på er!

Markus


Don't forget to understand the true meaning






Lyckligare än på länge

Jaaaa!! Det jag saknast mest av allt hemifrån har ju varit youtube... eftersom det är blockat här, dumma kineser! Men nu är det löst... lärt mig använda youku.com istället som är den kinesiska motsvarigheten. Lite svårt när allt står med tecken, men tackvare ett bra typsnitt så lyckas jag hitta ändå, men fattar inte än om man kan få sånna fina ramar som på youtube... orkar inte leta.


Miley Cyrus - Girls just wanna have fun.... bättre än originalet!


Hörs senare!
Markus

Improviserad spelplan

Aj träningsvärk! Okey, nu kanske ni tror jag är värsta mesen som fått träningsvärk av badminton... men riktigt så illa är det faktiskt inte... tro det eller ej, men Markus har minsan varit på gymmet också! Riktigt skönt, har träningsvärk typ lite överallt... ändå tog jag det lugnt på gymmet.... dock tog jag det tydligen inte lika lugnt med alla muskler.

Men som ni ser har vi även införskaffat badmintonracket.... men badmintonplatserna var fullbokade så vi fick improvisera lite. Riktigt skojigt att spela på gatan... lite spännande med alla cyklar, moppar, nyfikna arbetare med mera som självklart skulle förbi på vår lilla plätt...


Carro i full fart med att inte missa bollen (om man kan kalla den det)


Förlåt Mamma, jag spelade i linne ja, har ingen tränings-tischa än...




Kanske borde lämna sängen nu, är ju faktiskt INTE bakis, gud va skönt!

Pusshajs!
Markus


Kolla in Pelle o Hälges blogg för lite fler bilder: Pellge

Brandlarm låter inte halv nio

Men ojdå.. vad är det som låter? Det piper... va fan... jag sover ju... hatar att det piper... hmm... får väl gå upp och kolla...åh nej det kommer från väggtelefonen, tänk om det är en kines, jag orkar inte prata kinesiska (läs: kan inte prata kinesiska). Orkar mig i alla fall upp... möter Pelle, hon vakna också... tur det för en liten stund senare ringer det på dörren, var visst rörmokaren som kom lite tidigare än vad vi trodde. Tydligen hade Sara och Carro också vaknat av pipandet... Carro sa till Sara "tänk om det är brandlarmet, får gå upp och kolla"... men då svarar en lite trött Sara "äh klockan är halv nio, det är inte brandlarmet, sov igen".... smart där Sara! I vår lägenhet får det inte brinna för tidigt helt enkelt.

Ikväll blir det party minsan... första gången vi ska ut på riktigt i Shanghai... förfest hos oss såklart! Sedan gemensam taxi-resa in till stan. Ska bli riktigt festligt faktiskt... ska försöka fota så mycket jag bara hinner... vill ju inte att ni stackare som inte är här ska missa nått liksom, måste ju kännas som att ni är med.. eller nått.

Tyvärr kan jag inte lägga upp några bilder från idag, då min telefon används som musikspelare här just nu, så ni får se vår alldeles fabulösa dag imorgon istället! Ni får hålla till godo med en liten bild från igår innan vi kom hem...


Pelle tyckte det var sååå kul att behöva kines-posa...



Glad Påsk igen!
Markus


Så svenskt det bara kan bli

Nu börjar påsken... det måste ju firas... så svenskt man kan få det.... då börjar man fundera, vad är det mest svenska som finns? Jo, ni tänkte helt rätt....IKEA! Så vi starta mission; Ta sig till IKEA... skit lätt kan tyckas. Om man tar taxi.... nu ville vi vara smarta och ta tunnelbanan... för det skulle ju vara såå smidigt. Eller inte! Efter x antal timmars gång, tunnelbanor typ tre hundra stationer och ett par byten samt en till hastig gång så kom vi fram till IKEA.

På IKEA fanns vårat slutgiltiga mål, nämligen köttbullar... .svenskt ska det vara! Köpte även med oss massa svenska godsaker typ Kalles kaviar och knäckebröd... frukosten är numera räddad.

Hem gick lite smidigare... nu visste vi i alla fall vart vi inte skulle åka, så nu blev vi ståendes massa hållplatser istället... men gick ändå bra.

Tilläggas ska att vi hela dagen blev joinade av en nästan random kines som visst kunde engelska... hon sprang runt och frågade alla (!!) hela vägen om vart vi skulle... fettbra... förrutom att det innebar massor av promenad haha.


Titta så roade Olle och Patrik var på tunnelbanan...


IKEA i Shanghai...


Titta...SVENSKA.... tjohoooo....


Köttbullar ska ätas med pinnar! Vi var några som åt på svenskt vis...



Påväg hem från IKEA.... notera vår kinesiske vän i bakgrunden haha...


Försök inte ens korsa den där vägen... armén av folk dödar dig...


Nu är det chillande i vår lägenhet för fulla muggar... PÅÅSK!

Glad Påsk!!!
Markus

Att man aldrig lär sig

Mycket lärorikdag idag får jag allt säga... rolig kinesiskalektion.... vår lärare lurade av oss alla våra mest värdefulla saker vi hade på oss... sen fick man inte tillbaka sin grej förrän man sa rätt. Tur att man klarade det direkt då. Hade varit lite jobbigt annars!

Direkt efter lektionen tog vi oss till TV-tornet där Noe väntade för att guida in oss....tornet rymmer nämligen även ett museum i botten.... först och främst skulle vi dock åka alla 350 meter upp för att kolla på utsikten...SHIT vad 350 meter är högt... och scheisse vad cool stad Shanghai är när man ser den uppifrån, är ju i och för sig cool nerifrån också, men ändå!

Efter lite (läs: massa) fotografering uppe i tornet åkte vi ner med sån fart att man fick lock för öronen, ner till museet. Alltså, jag brukar inte vara något fan av museer, mest massa gammal skit. Men det här var bannemej häftigt! Uppbyggt i tidsordning så man vandrar framåt i tiden hela tiden... med massvis av kulisser uppbyggda hela vägen, dockor nästan lika välgjorda som Maddame Tussaudes. Rekomenderar en vistelse om du har vägarna förbi Shanghai!

Nästa lärorika upplevelse var taxiresan till Qi pu lu (även kallad Cheap Road) för att göra lite shopping... vi hamnade mitt i rusningstrafiken... alltså, en väg som kanske tar 15-20 minuter annars tog 50 minuter idag... tur att det inte var svenska priser, hade ju kostat typ 800 spänn, nu kostade det 40... får väl vara okej, blev ju 10 per person... ALDRIG mer taxi i rusningstrafik..  hatar kö!

Två glada godingar väntar på att få åka upp i tornet


Pellebäng och Carro-ninjagirl framför TV-tornet...


Tycker väl att jag ser rätt nöjd ut där uppe i tornet...


Patrik är inte mindre nöjd han med utsikten över stan...



Häftiga byggnader... kappsylöppnaren är typ topp 5 i världen...



Inne på museet... lite Baozi kanske? Snyggt gjord gubbe...



Gjorde mitt livs första riktiga prutning på Qi pu lu också... köpte en jacka som dom ville haft 500 spänn för... sluta med att dom fick 190... lite mesig prutning kanske, men den är sjukt snygg! Lägger nog upp bild imorgon om jag orkar... om inte annat lär den hamna på en del bilder ändå för eller senare...


Cya all tomorrow!
Markus

Cola med glass på

Träning har varit nått genomgående tema på den här vistelsen... dock har våran träning hittils uteslutande bestått i att vi gått rätt mycket och släpat shoppingkassar till taxin. Sen har vi ju faktiskt tagit trapporna istället för hissen de flesta gångerna.... såå himla hurtiga är vi va!? Men några magrutor har jag ännu inte siktat, leta gym är en prioritet!

Nu har det typ löst sig... vi hitta ett...eh... typ... "gym-maskiner"... dock även kallade rehabiliteringsapparater... inga vikter där inte... egen kroppsvikt is the shit. I alla fall så tyckte Pelle att det var fullt tillräckligt motsånd på crosstrainingen "Jag stänger ju ändå av motståndet på gymmet"....

Nu har i och för sig dom andra lyckats hitta ett gym inne på universitetsområdet... 2 kronor per gång... det är väl överkomligt typ.

Som vanligt traskar vi omkring massa på stan... och då blir man ju både törstig och även lite sugen på glass, är ju så varmt liksom. Men vad ska man välja, glass eller läsk? Svårt val verkligen, man vill ju inte uppta båda händerna till att hålla saker med... hallå... vilken hand ska då bära shoppingkassar? Men detta har såklart kineserna löst, som med allting annat...läsk MED glass... det är väl klart att man ska ha!

Var ju bara tvungen att testa en cola med glass på... lite nyfiken på vad man skulle möta liksom.... visar sig att det verkligen var precis som man eftersökte...  först dricks liksom läsken upp.... i slutet är det bara glass och is kvar med en liten touch av cola på toppen... sjukt konstigt kan jag säga... men blandas gjorde den inte... gudarna ska veta att jag försökte röra runt!


Pelle på crosstrainingen med handväska och allt....


Scheisse!!  Vad det skummar när man rör runt glassen i colan...


Hörs om en liten stund... nu ska vi kolla på Mulan, självklart på kinesiska!

Pusshaj från Shanghai
Markus



Finfina naglar


Pelle lite sådär übernöjd med sin position kan man säga

Efter lektionen idag var det "snabbt" förbi polisstationen för att registrera vårt boende... imorgon ska vi dessutom registrera oss ordentligt på skolan.... snacka om ett land fullt med byråkrati! Dom måste verkligen älska papper och passkopior.

Tyckte att vi förtjänade lite omvårdnad när vi var klara... tjejerna siktade in sig på manikyr... jag hängde såklart på och lät fixa mina vanvårdade naglar också... 20 spänn... lätt värt varenda öre! Pelle och dom andra fick betala 30 men då fick  dom ju nagellack och allt också... Verkar som att jag startade en trend, nu ska alla killar springa på manikyr, pedikyr och massage.... my god! Men imorgon satsar jag på en slags ansiktsbehandling mot finnar... hoppas det hjälper.

Se så fina "franska" naglar Pelle fick, matchar fjollofonen


Som utlovat kommer här under en bild på Fudan University... liiite skillnad mot svenska universitet? Skulle lätt vilja plugga hela min utbildning i den byggnaden!


Tryck på bilden för att förstora

Skolstart wiiehoo

Se vilka...eh.. fina skolbänkar vi fick

Skolan drog igång idag... kändes lite konstigt att sätta sig vid skolbänken på sin "semester"... framförallt att sätta sig vid sådana gammeldags bänkar, typ stenåldern i Sverige eller nått. Var inte riktigt den finaste byggnaden som Fudan erbjuder kan man säga... ska ta kort på huvudbyyggnaden och visa vad jag menar med det. Kallt som f**n var det också jag säga... man typ sprang ut på rasten för att komma ut i den varma sköna solen, idag har varit riktigt varmt faktiskt!


Alla ute och värmer sig, samt lunch med Noe (vår lärare i Sverige)

Efter skolan och lunchen drog vi mot polisstationen för att registrera vårt boende... sånt måste man göra också.. SUCK... inte han man med alla heller... utan vi får komma tillbaka imorgon för att fixa, då dom tydligen är fler som jobbar, massor som ska fyllas i. Samt ytterligare typ 300 kopior på våra pass.

Läxor fick man också... översätta lite text... så tillbaka till skrivbordet (dit Pelle tvångskommenderade mig "SÄTT DIG! Du kommer inte göra vad du ska annars!)....


Vår dyraste måltid hittils.... Starbucks! Samt plugg.. observera Musse Pigg-temt på mina saker

Nu när alla fixat boende så måste vi dra runt till alla och chilla på kvällarna... vill ju se hur alla bor, idag var det hemma hos Olle, Patrik och Erik.... najs var det allt. Kekou Kele (i Sverige känt som Coca-Cola) drack jag.. duktig som man är... men roliga storlekar har dom här, burkarna är 355ml, småflaskorna 600ml.... konstiga kineser... plus att burkarna är dyrare än flaskorna haha. En 600ml kostade typ 3 svenska kronor... billigt eller?


Chill och Kekou Kele

Ja då var det åter dags att sova.. skola klockan nio ju! Om ni undrar varför det är dåligt med youtube-klipp på bloggen just nu kan jag säga att kineserna har BLOCKAT youtube, tror jag dör snart! Men vi håller på och försöker hacka lite för att få tillgång till det. Någon som kan sånt?



Godnatt!
Markus

Jintian de outfit


The geek himself... fab men ändå inte... runt- blandat med v-ringat?!


Haha! Jag var bara tvungen.... töntig som man är... men jag såg ju faktiskt ganska rolig ut idag, värsta loose GULA byxor och well en snygg t-shirt som dock inte gjorde sin rätt så det var lite för kyligt att ha bara den, så blev att dra över den enda långärmade tröjan jag har med mig. Måste verkligen shoppa nu! Letade vår/sommar jacka när jag var ute på min egna tripp precis, men allt jag hittade som jag gillar var, hör och häpna: FÖR LITET! Testade en large jacka... den var för liten... knäppt... i och för sig så var en large-jacka av annan modell typ stor som ett tält... lite smått osäkra storlekar med andra ord.


Fortsatt jakt imorgon!

Cya then!
Markus

Sightseeing på stan

Första dagen då vi inte haft något planerat... dags att göra stan! Men först mötte vi upp lite klasskompisar som kom igår... vi hyrde ut Pelle till dom en liten stund så att dom skulle få en lägenhet. Snällt va?! Självklart lyckades lägenhets-ninjan återigen, en väldigt fin lägenhet blev det tydligen...


Nya kineser och huset där vi bor


När vi har släppt av dom andra så bar det av in till stan....  30 spänn kostade det visst med taxi hela vägen, vilket var en sisådär en och en halv mil... galet! Började genast vår sightseeing genom stan... mot turiststråken ska man minsan! Vilket innebar att vi började, efter x antal photoshoots gå mot kanalen, vill ju se TV-tornet... häftig måste jag säga.


Sara tycker det är kul att jaga med kameran, jag hitta blommor... samt kö till en buss


En maaassa turister... ändå syntes vi! Observera minen på kinesen... haha


Vidare bar det till shoppingvägen... dock så fick vi sätta en jäkla fart igenom, våra nyinflugna klasskompisar blev dumpade av sin taxi på andra sidan utan en aning om var dom var typ... powerwalk kan man lugnt kalla det! Blev däremot tvärtstopp precis innan den  456338 meter breda gång-shopping-vägen... rödljus vid typ gigantisk korsning med typ en miljard människor väntandes... snacka om tryck när det släppte till grönt...som gjort för värsta smällen mellan folkmassor!


1, 2, 3 GÅÅ... hjäälp massa folk!



Nu ska jag ut och göra vår lilla del av stan själv tänkte jag... det ni.

Cya
Markus

Those slippery suckers

Blev allt en liten kvällspromenix... eller snarare... middag... men först ska man ju leta reda på var man ska äta den, inte en chans att man ställer sig och lagar något här, när det kostar typ nada att köpa... nånting att drickaa behöver man inte heller, får alltid med någon soppa eller också ligger maten i en slags buljongsoppa... Jag börjar faktiskt tro det eller ej gilla maten här, väldigt annorlunda mot hemma kan jag säga. Tilläggas ska att min mat bestod av Biffkött och nudlar med massor av buljong kostade 8 svenska kronor.... det ni!

Nästa problem har varit att äta med pinnar... i alla fall för mig och Sara, Robin äter snabbt i vilket fall, Carro hon har typ blivit värsta ninjan med pinnar och Pelle behöver jag väl inte ens kommentera? Men nu börjar till och med jag och Sara få in snittsen... förrutom dom där "slippery suckers" som hon käkade nyss, även kallade Dumplings.

Efter maten gick vi förbi mataffären för att egentligen köpa frukost... nu blev det ju typ bara jag som köpte frukost... eller Carro och Sara köpte nog lite yoghurt dom också. Robin och Pelle tänker sticka ner och köpa mat till frukost, jag är lite mer frukost-konservativ än dom. Men tro inte att Robin kom därifrån tomhänt inte... nej nej... godis som inte skulle ätas från det att man kom till Kina inhandlades i stora mängder.... en riktig förbrytare!


Min 8 kronors mat samt Carros äta-med-pinnar-lektion med Sara


Robin, en äkta förbrytare, försöker dölja sitt gods... men det glimtar fram...



Nu är det återigen dags för oss att se lite film, vet inte vad än dock.
Cya Later
Markus

Röker överallt, nästan

Nu börjar det bannemej närma sig, skolan börjar redan nu på måndag, så idag besökte vi återigen vår favoritbutik alla kategorier: Wal-Mart, där verkligen ALLT finns! Köpte på oss lite block och pennor, webcams och headsets så att vi kan porra oss ordentligt med er där hemma... tänk bara på att vi är sex timmar framför er så vi kan vara lite trötta om ni inte loggar in tillräckligt tidigt.

Så fab är vi känner jag, sitter på en lördagkväll och nördar med datorerna, utan en tanke på att festa... är partysugna på morronen men efter ett antal timmar på Wal-Mart så har partysugen trillat ur tårna.

Lägger upp ytterligare en bild på lägenheten, lite folk som efterfrågat det... men orkar inte gå runt och fota just nu.

Nått man märker här är den lite halvtaskiga luften, knappt att man ens tänker på när folk börjar röka kring oss på restauranger, dom röker som borstbindare, typ överallt! MEN upptäckte idag att det fina shoppingområdet tydligen var rökfritt.... fast med en rökzon i mitten... dom är ju lustiga dom där kineserna.


OJ! En smoking zone, annars röker dom typ överallt här!



Massa våningar på shoppincentret


Lägenheten med Carro- och Saranörd, Pellenörd halvt synlig...


Byebye från nördarna i The Shanghai-flat

Pusshajs!
Markus

Kineser doing Shanghai by kväll

Då var klockan kväll här, närmare bestämt 23...  det mesta är fixat nu, har till och med skaffat mig ett kinesiskt telefonnummer: +86 1522 1918 047, lägg till det vettja... har vi tur så kan det fungera att få tag på mig där, även om det tydligen är lite halv-vajsning på linjerna  till Sverige...

Tog en kvällspromenix idag, shit va tufft det är här! Blev även lite snabbshopping, närmare bestämt ett par skor och en väska... kan lägga upp bilder på dom imorgon. Orkar inte riktigt just nu, lägger upp lite bilder från promenixen därimot.


Mysigt på gatan utanför där vi bor... Sara och Carro



Lite coolt... observera att dom gröna grejerna "klättrar" utmed väggen

Pelle har köpt sig en rosa mobil för att matcha kameran...


Budweiser har en egen liten kiosk....tufft!


Kineser tycker visst det är kul att importera svenskt från Korea



Pelle och en zeppelinar-formad bro som byter i regnbågsfärger...


En mörk Carro mitt i yttre Shanghai's puls


Nu ska vi se på "101 dalmatiner", 15 spänn kostade den.. wiieee

Pusshej från
Markus

Nördar är vi allihopa

Då har vi flyttat in i vår fabulösa Shanghai-våning... riktigt fin är den, framförallt nu efter att vi skrubbat rent varenda litet hörn. Lägenheten ligger precis vid skolan, fem minuter att gå eller 11 spänn med taxi (kostar det i och för sig om vi åker typ till shoppingcentret och tillbaka också). Vi har fått trådlöst internet, TV plus DVD, fullt möblerad och ca 140 kvadrat... allt för 1800 svenska per person i månaden, inklusive allt... helt underbart!

Men nu sitter vi och nördar allihopa här i soffan, vårat internet kopplas in imorgon, så just nu sitter vi fem personer och tattar på en grannes internet, stackarn har inte en aning... kan tänka mig att det inte går så snabbt nu när alla kopplat upp sina datorer till hans nät.


Där sitter alla nördar i vår soffgrupp...  i trendigt orange färg



Cya all later!
Dags att fixa telefonkort!
Puss från Markus

Äntligen framme i Shanghai

Då var man äntligen framme... har verkligen gått hur smidigt som helst. Göteborg - Stockholm - London - Peking och slutligen Shanghai... anledningen till att vi flög via Peking är att vi ska resa hem därifrån sen... mycket smidigare. Men trots det har vi inte haft några problem, alla flyg har varit i tid, dom har varit rätt nya, supertrevlig personal OCH god mat på alla flyg..... inte ofta det blir så. Tack för det British Airways!

Som om det inte var nog där, vi kommer fram till Shanghai, har ingenstans att bo så vi säger till transferbilen att köra oss till universitetet så letar vi boende i närheten. Planen är att vi ska hitta ett hotell och bo där i några dagar, men blev bättre än så. Vi fick tag på ett hotell där vi checka in och lämnade vårat bagage (efter att ha irrat runt som yra höns en liten stund). Vi går ut på jakt efter någon som vill hyra ut en lägenhet möblerad under bara två månader till oss.... inte jordens enklaste hade vi fått reda på. Men som av en händelse så får vi tag på en kanonfin redan på den första firman vi går till...

Lägger upp bilder på den imorn, nu är jag jättetrött efter ha varit på resande fot i 31,5 tim och då räknar jag ändå från Stockholm och inte Göteborg....


Direkt när vi kom ur bilen.... lite lost kan man säga!




KRAAM Godnatt på er alla!!
Markus

RSS 2.0