Att man aldrig lär sig

Mycket lärorikdag idag får jag allt säga... rolig kinesiskalektion.... vår lärare lurade av oss alla våra mest värdefulla saker vi hade på oss... sen fick man inte tillbaka sin grej förrän man sa rätt. Tur att man klarade det direkt då. Hade varit lite jobbigt annars!

Direkt efter lektionen tog vi oss till TV-tornet där Noe väntade för att guida in oss....tornet rymmer nämligen även ett museum i botten.... först och främst skulle vi dock åka alla 350 meter upp för att kolla på utsikten...SHIT vad 350 meter är högt... och scheisse vad cool stad Shanghai är när man ser den uppifrån, är ju i och för sig cool nerifrån också, men ändå!

Efter lite (läs: massa) fotografering uppe i tornet åkte vi ner med sån fart att man fick lock för öronen, ner till museet. Alltså, jag brukar inte vara något fan av museer, mest massa gammal skit. Men det här var bannemej häftigt! Uppbyggt i tidsordning så man vandrar framåt i tiden hela tiden... med massvis av kulisser uppbyggda hela vägen, dockor nästan lika välgjorda som Maddame Tussaudes. Rekomenderar en vistelse om du har vägarna förbi Shanghai!

Nästa lärorika upplevelse var taxiresan till Qi pu lu (även kallad Cheap Road) för att göra lite shopping... vi hamnade mitt i rusningstrafiken... alltså, en väg som kanske tar 15-20 minuter annars tog 50 minuter idag... tur att det inte var svenska priser, hade ju kostat typ 800 spänn, nu kostade det 40... får väl vara okej, blev ju 10 per person... ALDRIG mer taxi i rusningstrafik..  hatar kö!

Två glada godingar väntar på att få åka upp i tornet


Pellebäng och Carro-ninjagirl framför TV-tornet...


Tycker väl att jag ser rätt nöjd ut där uppe i tornet...


Patrik är inte mindre nöjd han med utsikten över stan...



Häftiga byggnader... kappsylöppnaren är typ topp 5 i världen...



Inne på museet... lite Baozi kanske? Snyggt gjord gubbe...



Gjorde mitt livs första riktiga prutning på Qi pu lu också... köpte en jacka som dom ville haft 500 spänn för... sluta med att dom fick 190... lite mesig prutning kanske, men den är sjukt snygg! Lägger nog upp bild imorgon om jag orkar... om inte annat lär den hamna på en del bilder ändå för eller senare...


Cya all tomorrow!
Markus

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0